Accomodatie

Het huis    

Het gebouw is zo’n 300 jaar geleden met gratis voorhanden zijnde materialen opgebouwd; met stenen die ter plekke opgegraven werden en natgemaakte aarde (leem) als cement werden muren van zo’n 60 cm dik opgebouwd. Eikenhouten bomen dienden als spanten en lateien. Wij hebben binnen en buiten die ‘en pierre’ aanblik zoveel mogelijk laten bestaan. In de achttiende eeuw werd eerst het westelijke deel van het gebouw (nu keuken, slaap/badkamers) als stal gebouwd met ertegen aan een klein woonhuisje (nu het lage gedeelte van de woonkamer met open haard). Ongeveer 80 jaar geleden is aan de oostkant aangebouwd en het dak van de stal oostwaarts doorgetrokken. Zo ontstond een hoge ruimte waar de boerenkarren door grote openingen aan de zuidkant in- en aan de noordkant uit konden rijden.

Het oude woonhuisje stond hierin ingekapseld. Wij hebben één muur van dat ingekapselde huisje weggehaald zodat één grote ruimte ontstond, onze woonkamer. Hierin en in de stal brachten we plafonds aan zodat we een verdieping kregen. In de buitenmuren kwamen ramen. Vervolgens hebben we de vloeren verfraaid met bijpassende Italiaanse plavuizen (met vloerverwarming) en een comfortabele inrichting: een grote en gezellige woonkeuken waar je gemakkelijk met 10 man kunt zitten aan de tafel, een grote woonkamer met een houtkachel, 3 slaapkamers met uiterst comfortabele tweepersoonsbedden, twee badkamers elk met douche, de grootste met ligbad. Op de grote zolder hebben we twee romantische en zeer ruime bedstedes gebouwd, elk met een comfortabele tweepersoonsmatras van 160 bij 200 cm. Aan de oostzijde hebben we tegen het huis een grote L-vormige overkapping gemaakt van eiken balken naar voorbeeld van  de middeleeuwse markthallen, met pen-gatverbindingen

 

De tuin / het terras    

Het huis is geheel omgeven door terrassen, aan de oostzijde overdekt, aan zuid, west en noordzijde bedekt met gravel (een prima ondergrond voor jeu de boules, aanwezig). Het ligt op een terrein van vier en een halve hectare, bestaande uit enkele weiden en verder bos. Het bos is heerlijk koel op hete dagen, bijvoorbeeld om in een hangmat te liggen lezen of soezen. Voorjaar 2016 bouwden we een fors zwembad (12 x 5) in de achtertuin. Het is een zoutwaterbad, wat veel prettiger zwemt dan chloorwater en niet irriteert. Watertemperaturen in juli/augustus 2016: 25-30 graden, half september 24 graden. Er is een trampoline en een tafeltennistafel. Verder zijn er fietsen om ’s ochtends brood te halen bij de bakker (4 km, maar wel flink heuvelachtig) of prachtige tochten mee te maken. In het najaar van 2011 hebben we, onder leiding van een tuinarchitecte, een tuin aangelegd naast de veranda. Inmiddels hebben we aan de andere (west)kant van het huis een lavendeltuin aangelegd. Deze wordt druk bezocht door vlinders, bijen en andere honingzoekende insecten; daar kun je uren naar kijken. Vanaf najaar 2016 zijn we bezig, onder leiding van dezelfde tuinarchitecte, om de noord-tuin een parkachtige inrichting te geven.

Het huis is voorzien van alle gemakken en goed bewoonbaar in zomer en winter. De keuken bevat een groot gasfornuis met 6 gaspitten en een oven. Verder is alle keukenapparatuur aanwezig inclusief een afwasmachine. In de bijkeuken staat een wasmachine. In de woonkamer is een TV (Nederlandse zenders) met Dvd-speler en een groot aantal speelfilms. Ook is er een muziekinstallatie (neem je eigen favoriete Cd’s mee). Sinds 2013 hebben we ook wifi. In de enorme open haard in de woonkamer staat een grote Jotul houtkachel. Door de vloerverwarming is het in voor- en najaar heerlijk comfortabel in huis. Er zijn een aantal bord- en kaartspelletjes en spellen. De terrassen lopen rond het hele huis (270 m2, waarvan 70 m2 overdekt) zodat je altijd een schaduwplek kunt vinden, hetgeen in de zomer belangrijk is. Gelukkig blijft het binnenshuis, door de dikke muren, altijd koel. Er zijn drie slaapkamers met tweepersoonsbedden, waarvan één ook eenvoudig te splitsen is in twee éénpersoonsbedden. Verder is er nog een grote ruimte met twee twee-persoonsbedstedes. Ook is er een babybedje en een kinderbedje, een kinderstoel en een box. We hebben niet bespaard op het slaapcomfort; het zijn allemaal comfortabele matrassen. Beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen, deze worden na afloop gewassen door onze hulp. De keuken heeft bestek en servies voor velen.

                                   

                                  

 

 

 

 

Bent u geïnteresseerd geraakt? reserveer nu of neem contact met ons op

 

les bardissoles

info@lesbardissoles.nl
heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd geraakt? reserveer nu of neem contact met ons op.